Novosti

VW AG koncerna u BiH produžava trajanje garantnog roka zbog pandemije

VW AG koncerna u BiH produžava trajanje garantnog roka zbog pandemije
Foto: N.N. | VW AG koncerna u BiH produžava trajanje garantnog roka zbog pandemije

SARAJEVO - Zbog trenutne situacije sa kovid-19, mnogi ovlašteni servisi širom svijeta su na žalost zatvoreni, neki djelimično-neki potpuno. U tom kontekstu, nije baš lako odgovoriti na žalbe kupaca ili popraviti vozila.

"Svjesni kompleksnosti situacije, proizvođači marki VW AG koncerna (Volkswagen, Škoda, Seat, Audi i Porsche) su se odlučili napraviti ustupak prema krajnjem kupcu. Za vozila kojima garancija za novi automobil ili produžena garancija ističe ili je istekla u razdoblju od 01.03.2020.. do 31.05.2020., garantni rokovi se produžuju za tri mjeseca.

Oni se završavaju tri mjeseca nakon isteka originalnog roka trajanja garancije, ali najkasnije do 31.08.2020. (Pogledajte i grafički prikaz dolje na primjeru nove garancije za automobil.)", ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.  

Kako dodaje, propisani broj pređenih kilometara u garantnom roku i dalje ostaje isti.

"Ove su mjere, s obzirom na okolnosti pandemije kovid-19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obveze za budućnost.. Našim kupcima je, za slučaj pitanja na ovu temu, dostupna naša služba brige o kupcu (e-mail: [email protected]) koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja i nedoumice naših kupaca", dodaje Kozadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije