Novosti

Pratite nas na Google news

VW Grupa prodaje Lamborghini?

VW Grupa prodaje Lamborghini?
Foto: N.N. | VW Grupa prodaje Lamborghini?
N.N.

Prema neslužbenim i nepotvrđenim navodima koji dolaze iz Volkswagen Grupa, navodno razmišljaju tome što napraviti s italijanskom markom supersportskih automobila. Budemo li precizniji, zadnje vrijeme dolazi sve više informacija o tome kako su u narednom periodu priprema ozbiljna rekonstrukcija cijele grupacije, a koja bi trebala neke marke okrenuti u novom smjeru.

Jedna od njih govori i kako bi Škoda trebala početi proizvoditi jeftinije automobile, jer su trenutno vrlo blizu (negdje bi rekli i bolji) od Volkswagenovih modela. Veća bi se pažnja trebala posvetiti i španjolskom Seatu za kojeg se predviđa velika ekspanzija, a što je već donekle započelo SUV ofenzivom.

Mnoga su premišljanja treba li u sastavu njemačkog diva ostati i poznati talijanski brand supersportskih automobila, a koji je zahvaljujući specifičnosti vozila koja proizvode, dugo bio na ivici opstanka. Sada ipak jako dobro ide prodaja SUV model Urus, uvodi se dorađeni Aventador te je tržište u očekivanju novog hibridnog supersportskog automobila koji bi trebali pomoć nastavku podizanja profita kompanije.

Prema predviđanjima Bloombergovih analitičarima sadašnje stanje Lamborghinijevih prodajnih rezultata i profita, čine ga jako dobrim kandidatom za IPO. Prema drugim izvorima, u VW Grupi smatraju da im Lamborghini više nije potreban te da se više trebaju orijentisati na daljnje jačanje Volkswagena, Audija i Porsche, te uz pomoć njih poraditi na velikom podizanju vrijednosti kompanije, ne samo duplo, već i više od toga.

Ipak, takve stvari se ne priznaju dok je sve još u povojima, i dok nema jasnog i tačnog smjera daljnjeg djelovanja, pa je u skladu s time portparola VW-a u razgovoru za Reuters nedavno opovrgnuo glasine te istaknuo kako ne postoje planovi prodaje ili IPO-a za Lamborghini. ali, navodno bi konačna odluka trebala biti donesena do kraja 2020. (Autonet.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije