Novosti

VW Virtus stiže u januaru

VW Virtus stiže u januaru
Foto: N.N. | VW Virtus stiže u januaru

Volkswagen je u junu novinarima prvo predstavio novu generaciju Pola, dok je u septembru na sajmu u Frankfurtu ovaj hatchback (samo u verziji sa 5 vrata) mogla da upozna i šira javnost. Sada na red stiže i njegova limuzinska verzija, što je Volkswagen inače potvrdio još prije nekoliko mjeseci.

Novi Polo u limuzinskoj varijanti će na brazilskom tržištu zvanično startovati u januaru sljedeće godine, a tamo će se zvati VW Virtus. Takođe, ovaj model će se prodavati i u Indiji (kao VW Vento) i Rusiji (VW Polo Sedan).

Kako bilo, Virtus se takođe bazira na MQB A0 platformi, pri čemu će u Brazilu konkurisati modelima kao što su Honda City, Chevrolet Cobalt, Toyota Etios i Nissan Versa (nešto kasnije inače stiže i novi manji sedan Fiat Cronos).

Što se dimenzija tiče, Virtus je dugačak 448 cm, širok 175 cm, međuosovinsko rastojanje je 265 cm, dok zapremina prtljažnika iznosi 521 litar.

Brazilskim kupcima će se nuditi sa nekoliko motora, i to sa 1.0 TSI turbo agregatom od 128 ks i sa 1.6 litarskim atmosfercem od 117 ks. U zavisnosti od motora, ugrađivaće se 5-stepeni manuelni i 6-stepeni automatski mjenjač.

Na kraju i podatak da će se Virtus proizvoditi u Anchieta fabrici u Brazilu.

(cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije