Novosti

Pratite nas na Google news

VW otkrio prvi detalj Golfa R

VW otkrio prvi detalj Golfa R
Foto: VW | VW otkrio prvi detalj Golfa R
N.N.

Nakon cijelog niza sportskih varijanti novog Golfa konačno je stiglo vrijeme i za premijeru najiščekivanije - Golfa R.

R varijanta će zaokružiti ponudu sportskih Golfova u koju ulaze još dizelski GTD, hibridni GTE te klasici GTI i GTI Clubsport. Status najjačeg i najbrutalnijeg Golfa preuzima R, i to 4. novembra, za kada je zakazana premijera.

Srce automobila ostaje 2.0 TSI, ali uz neke tehnološke iskorake. Turbina je tu, ali i varijabilni ventili, dvostruka bregasta osovina te vodeno hlađenje izduvnih gasova za pogon turbine. Posljednje informacije govore da će razvijati maksimum od 333 KS.

Takođe, tu je novi Haldex sistem pogona na sve toćkove sa selektivnom kontrolom obrtnog momenta zadnjih točkova. Dio je VDM (Vehicle Dynamics Manager) sistema koji prati rad elektroničke blokade prednjeg diferencijala i adaptivnog podvozja.

Automobil će se od ostalih Golfova razlikovati sprijeda po većim usisnicima i drugačijoj maski, dok će na zadnjoj strani dominirati krovni spojler i poveći difuzor s izrezima na svakoj strani, za prolaz izduvnih topova. U kabini se takođe očekuje odgovarajuća dekoracija, posebno kad su u pitanju upravljač i sjedišta.

Cijena i tačan termin dolaska na puteve nisu poznati.

(Index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije