Novosti

Volkswagen Atlas u izdanju kompanije APR

Volkswagen Atlas u izdanju kompanije APR
Foto: APR | Volkswagen Atlas u izdanju kompanije APR

Ovaj jedinstveni Volkswagen Atlas ima sjajne performanse, kako za vožnju po putevima tako i za off-road vožnju, a rezultat je rada tjuning kompanije APR.

Naime, tjuning kompanija APR nije samo unaprijedila performanse na ovom modelu već ga je i vizuelno dosta modifikovala, a i ugradila je novo vješanje, kako bi ga učinila sposobnijim za vožnju po nepristupalnim terenima.

Ispod haube modela VW Atlas krije se dvolitarski TSI agregat čija je izlazna snaga povećana sa 235 "konja i 350 Nm na 350 konjskih snaga i 474 Nm obrtnog momenta. Tjuning kompanija APR je ovo postigla tako što je instalirala fabrički IS38 punjač iz modela VW Golf R.

ECU je takođe unaprijeđen, a instalirani su i novi usisnici za vazduh kao i jedinstveni izduvni sistem. Takođe je unaprijeđen i kočioni sistem.

APR je na ovaj model instalirala i nove komponente vješanja zahvaljujući kojima je klirens veći za 38 milimetara, što je napravilo dovoljno mjesta da se montiraju Toyo Open Country pneumatici na felnama veličine 20 inča.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, cio automobil je "presvučen"  jedinstvenom folijom.

"Oduševljeni smo što smo imali prilike da radimo na modelu kao što je Atlas", rekao je Mič Vilijams, izvršni direktor kompanije APR. On je dodao da će iako je ovo jedinstveni projekat, njegova kompanija razmisliti o tome da počne da radi na svim SUV modelima njemačkoh brenda.

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije