Novosti

Volkswagen električno druženje u Zmajevom gnijezdu

Volkswagen električno druženje u Zmajevom gnijezdu
Foto: N.N. | Volkswagen električno druženje u Zmajevom gnijezdu

U poznatoj navijačkoj zoni "Zmajevo gnijezdo" na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, Volkswagen je posjetiocima pružio priliku da prije zvanične BH promocije upoznaju Volkswagen električne modele.

"Volkswagen je sa početkom EURO 2021 simbolično najavio skoru ponudu potpuno nove palete modela – ID familija električnih vozila na novoj MEB platformi. Ova platforma daje potpuno novu dimenziju  u odnosu na ono na što su kupci tradicionalno navikli od najomiljenije automobilske marke u BiH. Električna vozila nude i ekonomičnost bez premca sa svega 2,10 KM izdataka u prosjeku za prijeđenih 100 km čemu svakako u prilog ide i niska cijena el. energije u BiH. Rjeđi servisni intervali i značajno niži troškovi održavanja u odnosu na slično vozilo sa dizel ili benzinskim motorom su svakako dodatna ušteda vlasnicima električnih automobila.

Posjetioci su 07.07.2021. u Zmajevom gnijezdu, uz polufinalnu utakmicu, svjedočili i jednoj mini premijeri, gdje su prije oficijelnog predstavljanja nakratko izloženi potpuno električni Volkswagen modeli ID.3 i ID.4. Najsretniji među prisutnima su  imali priliku osvojiti nekolicinu VW nagrada i u takmičarskom duhu u kratkom kvizu pokazati nivo znanja o električnim vozilima. Naposlijetku su im predstavnici  Volkswagena iz kompanije Porsche BH prezentirali glavne adute i najavili svojevrsnu elektro revoluciju koja predstoji BiH tržištu", izjavio je Ismir Omeragić, Volkswagen PKW Brand manager.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije