Novosti

Volkswagen ima problem sa isporukom

Volkswagen ima problem sa isporukom
Foto: Pixabay | Volkswagen ima problem sa isporukom

​Njemački proizvođač automobila Volkswagen želi da proširi dijelove proizvodnje svog novog električnog kombija ID.Buzz na drugu lokaciju izvan svoje glavne fabrike u gradu Hanoveru.

Na glavnom proizvodnom mjestu za vozilo, model je za sada "podešen za kapacitet do 130.000 vozila godišnje", rekao je za dpa ​​direktor Volksvagen komercijalnih vozila Karsten Intra.

Na lokaciji se može proizvesti do 150.000 jedinica godišnje. Ali takođe se priprema za projekte podružnica Audi i Bentley, prostor je trenutno ograničen.

"Mogli bismo da zamislimo da uspostavimo čvorište za ID.Buzz u jednoj od naše dvije fabrike u Poljskoj", nagovijestio je Intra. Pogoni ne bi bili zaduženi za punu proizvodnju, već, na primjer, za pojedinačne oblasti proizvodnog procesa, objasnio je on.

Prve isporuke ID.Buzza planirane su za oktobar. Do sada je naručeno skoro 14.000 jedinica, uglavnom od kupaca "koji još nisu vozili automobil ili ga vidjeli u tijelu", navodi Intra.

Međutim, oko 6.000 jedinica bi prvo bilo poslato dilerima kao modeli za izložbene salone. "Zato trenutno radimo sa rokom isporuke od oko pola godine", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije