Novosti

Volkswagen neće doći u Pariz

Volkswagen neće doći u Pariz
Foto: Ilustracija | Volkswagen neće doći u Pariz
N.N.

Čuveni njemački proizvođač automobila će kao i 2018. godine propustiti auto sajam u Parizu.

Mnogi uticajni magazini prenijeli su informaciju da se Volkswagen neće pojaviti na auto sajmu u Parizu 2020. godine, što je veliki udarac za izložbu automobila, prenosi B92.

Jirgen Stakman jedan od direktora prodaje Volkswagena to je i potvrdio u razgovoru sa njemačkim novinarima.

"Najvjerovatnije se nećemo pojaviti u Parizu, jednostavno imam druge planove za ovu godinu", kratak je bio Stakman.

Ovaj sajam se godišnje smjenjuje, parnim godinama je u Parizu, a neparnim u Frankfurtu pa tako imamo i zanimljive statističke podatke.

Sajam automobila u Frankfurtu već godinama gubi posjetioce, a primjera radi 2017. godine bilo je 810.000 posjetilaca dok je 2019. godine bilo 560.000 posjetilaca, pa se manji broj posjetilaca očekuje i ove godine u Parizu zbog odluke Volkswagena.

Samo nekoliko dana ranije Lamborghini je objavio da se neće pojaviti u sajmu automobila u Ženevi koji je zakazan za mart.

Ovo je još jedan krupan dokaz da se važnost pojavljivanja na sajmovima automobila smanjuje, da se proizvođači sve više odlučuju da sami promovišu nove modele i da kreiraju sopstvene izložbe.

To se pokazalo kao, ne samo jeftinije, već se manje brine o konkurenciji koja bi mogla da bude u centru pažnje umjesto vas i vašeg novog sjajnog modela.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije