Novosti

Volkswagen obustavio proizvodnju u Alžiru

Volkswagen obustavio proizvodnju u Alžiru
Foto: N.N. | Volkswagen obustavio proizvodnju u Alžiru

Njemački proizvođač automobila Volkswagen je objavio da je obustavio proizvodnju u fabrici u Alžiru zbog političke krize a procjenjuje i da će mu trebati više vremena za odluku o gradnji nove fabrike u Turskoj.

VW posluje u Alžiru od 2016. godine preko zajedničkog projekta s lokalnim partnerom Sovacom. Prošle godine je u njihovoj fabrici montirano oko 50 hiljada automobila.

Proizvodnja u tom pogonu je obustavljena zbog istrage o mogućoj korupciji koja je obuhvatila i direktora Sovaca Murada Oulmija. VW je obustavio i isporuke alžirskom partneru.

Alžir je u proteklim mjesecima bio poprište masovnih protesta protiv političkog rukovodstva. U proteklim danima policija je uhapsila niz aktivista ali i pripadnika poslovne elite.

U VW-u očekuju i da će im trebati više vremena za donošenje odluke o novoj fabrici u Turskoj. Konačna procjena ulaganja biće donjeta najranije sredinom prvog tromjesečja iduće godine, izjavili su za dpa neimenovani izvori u kompaniji.

VW je u oktobru odložio odluku o izgradnji nove fabrike u blizini Izmira zbog turske vojne ofanzive u Siriji, podsjeća nejmačka agencija.

(Seebiz.eu)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije