Novosti

Volkswagen otkrio detalje o novom Amaroku

Volkswagen otkrio detalje o novom Amaroku
Foto: Pixabay/jp26jp | Volkswagen otkrio detalje o novom Amaroku

Amarok je dio Volkswagenove game još od 2010. godine ali su se Nijemci za novu generaciju odlučili za kloniranje uspješnijeg Rangera iz Fordovog programa. Tako će naredni Amarok preći na T6 arhitekturu i biće dugačak 5.350 mm. Pored toga, imaće širinu od 1.910 mm, visinu 1.880 uz međuosovinsko rastojanje od 3.220 mm (+125 mm).

U Volkswagenu navode i da će sljedeći pikap imati manje prepuste naprijed i pozadi, te da će biti sposobniji prilikom terenske vožnje. Moći će da ponese do 1.200 kg tereta, ali i da povuče 3.500 kg. Nijemci namjeravaju da novi Amarok prodaju u single cab i double cab konfiguraciji, a kupci u Evropi moći će da biraju između pogona samo na zadnje ili na sve točkove.

Točkovi će biti prečnika od 17 do 21 inča u zavisnosti od odabranog trima. Inače, biće pet paketa opreme koji će nositi sljedeće nazive: Base, Life, Style, Panamericana, i Aventura. Ono što smo ranije saznali, to je da će se Amarok oslanjati i na V6 TDI agregat iz Volkswagena.

Proizvodnja budućeg Amaroka odvijaće se u Fordovoj fabrici u Pretoriji (Južnoafrička republika). Predviđeno je da montaža startuje u drugom dijelu tekuće godine, ali to ne znači kraj za prethodnu generaciju ovog pikapa. Naime, Volkswagen će nastaviti da proizvodi aktuelni Amarok u Argentini za potrebe južnoameričkog tržišta.

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije