Novosti

Volkswagen predstavio drugu generaciju kampera California

Volkswagen predstavio drugu generaciju kampera California
Foto: Twitter / Printscreen | Volkswagen predstavio drugu generaciju kampera California

​Kamperski stil života široko je prihvaćen u razvijenom svijetu, sve više poklonika ima i nije teško zaključiti da će nova generacija Volkswagen Californije, najpoznatijeg kampera na svijetu, izazvati veliko zanimanje sve brojnije kamperske zajednice.

Novo izdanje temeljeno je na aktualnom Multivanu T7 dugačkom 5,17 metara, širokom 1,94 i sa spuštenim krovom visokim 1,99 metar i postavljenim na modularnu platformu MQB osovinskog razmaka čak 3,12 metra i kao takvo svestrana je osnova za aktivan odmor.

Podizni krov pruža komotan prostor za spavanje dvije osobe opremljen zaštitnom mrežom na prednjem otvoru i bočnim prozorima, na bočni dio kampera može se s obje strane postaviti i tenda, a pet nivoa opremanja sadrži sve što se može zamisliti u kamperskom životu, od rasklopivih stolica i stola spremljenih u peta vrata do hrpe pretinaca i ladica u kojima se kriju i izvlačna kuhinja s šporetom, posuđe, frižider, spremnik svježe vode kapaciteta do 28 litara...

Zapravo, ponuđen je mali milion praktičnih, korisnih i vizuelnih detalja koji tvore raznovrsne kombinacije opreme koja se, osim u pet standardnih paketa, može konfigurisati i po individualnim željama. Klizna zadnja vrata na obje strane standardna su oprema.

Nova California pruža i brojne savremene sigurnosne sisteme, a novim vremenima prilagođena je i ponuda motora. Uz dizelski 2.0 TDI (150 KS) i benzinski 2.0 TSI (204 KS), oba s prednjim pogonom i mjenjačem DSG sa 7 brzina, uvodi se hibridni 1.5 TSI ukupne snage 245 KS s pogonom na sva četiri točka (4Motion), mjenjačem DSG sa 6 brzina i kapacitetom vuče prikolice mase do dvije tone.

Za volanom je sve isto kao u Multivanu, a na prezentaciji u Berlinu rečeno je kako će California imati 11 jednobojnih i četiri dvobojne kombinacije karoserije.

U skladu s odabranom opremom (Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast i Ocean), raste i funkcionalnost. Ugrađena kuhinja i sjedalo koje preklapanjem postaje sto tek su dio praktičnih detalja.

Pretprodaja je planirana za kraj ljeta, tada će biti poznate i cijene, a isporuke kreću krajem godine, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije