Novosti

Volkswagen siguran da će preteći Teslu do 2025. godine

Volkswagen siguran da će preteći Teslu do 2025. godine
Foto: Unsplash | Volkswagen siguran da će preteći Teslu do 2025. godine
N.N.

​Herbert Dis uvjeren je da će Volkswagen do 2025. godine imati veći broj prodatih električnih automobila nego rivalski Tesla.

"Tesla u ovom trenutku dominira i ima ozbiljnu prednost. Oni su najdigitalizovanija automobilska kompanija na svijetu. Ipak, vjerujem da ih po pitanju broja isporučenih vozila na godišnjem nivou možemo prestići do 2025. Godine", kazao je Herbert Dis.

Ovo nije prvi put da šef njemačkog giganta daje slične izjave, i sasvim je očito da idu u tom pravcu.

VW grupa je pripremila desetine milijardi evra za ulaganja u razvoj i plasiranje novih električnih vozila. To je primijetio i sam Ilon Mask koji je nedavno pohvalio Volkswagen rekavši da su oni uz Teslu najzaslužniji za unaprjeđivanje EV segmenta.

Jasno je da će Teslina pozicija biti sve ugroženija, jer su namjeru da preteknu ovu američku marku izrazili i brojni drugi brendovi… Prije svega oni koji dolaze sa istog kontinenta, odnosno Ford i General Motors.

Ipak, Tesla u ovom trenutku ima ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju i veliko je pitanje mogu li je oni premostiti tako brzo u svega nekoliko godina. Kompanija koju vodi Ilon Mask nedavno je počela sa proizvodnjom vozila i u Njemačkoj, što će dodatno pospješiti već odličnu prodaju u Evropi.

Osim toga, Teslini aduti Roadster, Cybertruck i Semi još uvijek nisu ušli na tržište, i sigurno je da će i oni značajno doprinijeti prodajnim uspjesima te marke.

 

(AutoRepublika)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije