Novosti

Vožnja na dva točka jeftinija, a biće i bezbjednija

Vožnja na dva točka jeftinija, a biće i bezbjednija
Foto: N.N. | Vožnja na dva točka jeftinija, a biće i bezbjednija

BANJALUKA - Vožnja na dva točka je jeftinija, ali i jednostavnija, zbog sve prisutnijih gužvi na ulicama naših gradova, a uložićemo maksimalne napore da postane i znatno bezbjednija, poručuju iz novoosnovanog "Moto kluba bezbjednost" Banjaluka.

Iz ovog udruženja građana, koje je juče upriličilo prijem za prve članove, ističu da su njihova vrata otvorena svima koji žele doprinijeti afirmaciji moto-sporta, odnosno povećanju bezbjednosti ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Članovi Kluba postali su i Banjalučani Zorana Nedić i Dragan Trivić, koji ističu da im je veliko zadovoljstvo što su dio tima koji će predano raditi na povećanju bezbjednosti motociklista u saobraćaju.

"Budući da su motociklisti većinom mladi ljudi, te da su u sadašnjim okolnostima jako ugrožena kategorija u saobraćaju, pred nama je jako značajan zadatak, kojem ćemo pristupiti odgovorno, i ubijeđeni smo da rezultati neće izostati", poručuje Zorana Nedić.

Njen sugrađanin Dragan Trivić poziva sve motocikliste da se uključe u rad ovog moto kluba.

"Mislim da iza ovog projekta stoji ambiciozna i iskusna ekipa, te da će u skorijoj budućnosti Klub postići zavidan uspjeh. Ideje, koje su iznijeli, dokazuju da je riječ o ozbiljnim ljudima. Zato preporučujem svima da nam se pridruže", naveo je Trivić.

Marija Markanović, osnivač i predsjednik Skupštine "Moto kluba bezbjednost" Banjaluka, poručuje da je osnovni cilj povećanje bezbjednosti motociklista u saobraćaju.

"Uložićemo maksimalne napore da ispunimo našu misiju, a ona je spasavanje života i materijalnih dobara. Zvanična statistika MUP-a RS pokazuje da je u 2017. godini u RS smrtno stradalo devet motociklista, teško ih je povrijeđeno 78 i lakše 112. Daćemo svoj doprinos da se ove brojke smanje, jer su ljudski životi naše najveće bogatstvo", kazala je Marija Markanović.

Namjera Kluba je, kako dodaje, razvoj, promocija i unapređenje moto-sporta i srodnih sportskih disciplina, a sa posebnim akcentom na edukaciji najmlađih učesnika, kako bi njihova bezbjednost u saobraćaju bila podignuta na što viši nivo.

Istovremeno, cilj im je da razviju svijest o prednostima korišćenja motocikala i motora, zbog izraženih potreba građana da u što kraćem vremenu pređu određenu dionicu puta, u čemu su spriječeni zbog sve učestalijih saobraćajnih gužvi.

Osim toga, prednost korištenja ovog vida prevoza ogleda se i u ekonomičnosti (manji troškovi za gorivo, registraciju i slično), ali i u lakšem pronalasku parking - prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije