Novosti

Vraća li se Alfa Romeo 6C u život?

Vraća li se Alfa Romeo 6C u život?
Foto: N.N. | Impresivni Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo

U periodu između 1927. i 1954. godine, Alfa Romeo je svojim modelima sa šestocilindarskim agregatima davala oznaku 6C. To su bila slavna vremena za italijanski brend koji je ujedno uživao i veliku popularnost.

Ali da li se Alfa Romeo 6C može vratiti u život? Pa, ako pogledamo poteze italijanskog proizvođača iz proteklih nekoliko godina, rekli bismo da može.

Naime, prvo je Alfa Romeo vratila 8C značku predstavljanjem ograničene serije modela 8C Competizione i Spider između 2007. i 2010. godine.

Takođe, početkom ove godine je najavljeno da se model 8C vraća i da bi na tržište trebalo da stigne 2022. godine kao hibridni super automobil sa agregatom montiranim između prednje i zadnje osovine.

Uzmimo u obzir činjenicu i da je Alfa Romeo 2013. godine predstavila model 4C, logično je da bi sljedeći korak bilo konstruisanje modela 6C.

Nažalost, i pored brojnih spekulacija i glasina, zvaničnici italijanskog brenda i dan danas nisu zvanično govorili o povratku legendarne oznake u gamu kompanije.

Posljednji put kada je spomenuta oznaka 6C u jednoj rečenici bilo je 2014. godine, kada je kompanija objavila prve skice virtuelnog koncept modela po imenu 6C Biposto Vision Gran Turismo. Interesantno je da je kompanija odustala od projekta, te taj virtuelni koncept nikada nije ni stigao do Gran Turismo 6 video igre za koju je i bio namijenjen.

Ipak, jedan italijanski dizajner po imenu Gaspar Kontičeli je odlučio da je došlo vrijeme da se ispravi nepravda nanijeta virtulenom koncept modelu.

Upravo iz tog razloga je uradio render fotografije ovog modela, a možemo reći da njegov rad izgleda zaista impresivno.

Najupečatljiviji su svakako podijeljeno vjetrobransko staklo i aerodinamika.

Činjenica je da na Linkedin profilu gospodina Kontičelija stoji da je on dizajner za Alfa Romeo i Maserati, što ovom projektu dodatno daje na težini, te bismo mogli da kažemo da ove fotografije imaju "polu-zvanični" status.

Ostaje nam samo da se nadamo da će Alfa Romeo zaista uraditi ovako nešto u skorijoj budućnosti.

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije