Novosti

Vraća se legendarni coupe iz 90-ih

Vraća se legendarni coupe iz 90-ih
Foto: N.N. | Vraća se legendarni coupe iz 90-ih

Nakon 17 godina duge pauze Ford vraća Pumu, ali u potpuno novom izdanju.

U vrijeme kad se kod automobila tražio poseban osjećaj u vožnji, Fordova Puma je bila vrijedna razmatranja.

 Atraktivno osmišljen mali coupe na Fiestinoj osnovi plijenio je pažnju izgledom, ali i odličnim voznim osobinama. Provjerena mehanika i odličan koncept učinili su Pumu odličnim vozačkim automobilom pa je auto u pet godina egzistencije stekao brojne poklonike i među nešto zrelijom publikom.

Danas je situacija kudikamo drukčija. Traži se crossoverski oblik, prostranost i širok spektar individualizacije, a to kod Forda znači još jedan crossover.

 I to će Puma biti, a u Fordu već kažu da će s 456 litara imati najveći prtljažnik u klasi. Postavljena na odličnoj osnovi Fieste, Puma će u svom urbanom izdanju biti paralelno u ponudi s Ecosportom.

"Ako želite auto koji mami poglede petkom navečer, a u subotu popodne proguta komad namještaja, onda ste ga našli", kaže predsjednik evropskog Forda, Stuart Rowley.

Mi ćemo se nadovezati kako će pogon biti dostupan i u formi hibrida s 1.0 EcoBoost motorom i 48V sistemom. Davaće 155 KS. 

I dok je original dolazio iz njemačkih pogona, novi će model stizati iz Rumunjske. Ford je u tvornicu u Craiovi uložio 1,5 milijardi evra..

(NN/index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije