Novosti

Xiaomi SU7 kreće u proizvodnju

Xiaomi SU7 kreće u proizvodnju
Foto: CarNewsChina/Youtube | Xiaomi SU7 kreće u proizvodnju

Službeno je predstavljen u decembru prošle godine, uživo smo ga vidjeli na MWC 2024 u Barseloni.

 Lei Jun (Xiaomi CEO) pohvalio se kako je imao sastanak koji je održan u Xiaomjevoj novoj tvornici gdje će se proizvoditi SU7, čak je objavio i video na X mreži iz same tvornice. Iako zvanična cijena još nije objavljena, spominje se kako bi osnovni model trebao imati cijenu od 33.500€ i ona vrijedi za kinesko tržište. Koja će biti cijena u Evropi za sada se ne zna.

Jedna od debata koja se vodi je trebaju li EV vozila imati samo ekran za kontrolu raznih funkcija ili bi i dalje trebale postojati razne tipke i prekidači, čini se kako je Xiaomi pronašao kompromisno rješenje. Radi se o setu fizičkih tipki koje su postavljene ispod ekrana, a preko kojih možete kontrolisati najvažnije funkcije. Kako sada stvari stoje to će biti opcija koju ćete moći naručiti posebno.

Ovo je rješenje vrlo elegantno i postavlja se pitanje kako se toga nisu dosjetili neki drugi proizvođači. Na taj način će biti zadovoljni i oni koji samo tipkaju po zaslonu, ali i oni koji žele “osjetiti” kontrole pod prstima. Kako god bilo, novi će se Xiaomi SU7 (Max) električni automobili nesumnjivo odlično prodavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije