Novosti

Zašto ovi skupocjeni automobili zarastaju u korov?

Zašto ovi skupocjeni automobili zarastaju u korov?
Foto: Screenshot / Youtube | Zašto ovi skupocjeni automobili zarastaju u korov?

Luksuzni automobili uglavnom su privilegija bogatih ljudi, koji mogu da izdvoje nekoliko stotina hiljada evra ili dolara za njih i njihovo održavanje. Sa druge strane, to što su posebni po cijeni i prestižu koji sa sobom nose, ne znači im ništa kada se nađu u rukama policije.

U Kini, skupocjeni automobili koje, iz različitih razloga, zaplijeni policija obično završavaju propadajući na "grobljima" automobila, zajedno sa različitim krševima.

Na jednom od takvih "grobalja" leži nekoliko miliona dolara u automobilima zaraslim u korov, prekrivnenim lišćem i đubretom. Većina tih zaplijenjenih automobila nije značajnije oštećena, ali bez obzira na to, ostavljeni su da trunu, pa poslije nekog vremena takvog "tretmana", njihov povratak na asfalt ne bi baš predstavljao mali izdatak.

U snimku objavljenom na YouTube kanalu "Geely UnCut", na jednom takvom kineskom "groblju" mogu se vidjeti Chevrolet Corvette C7, Porsche Panamera Turbo, Audi R8, Aston Martin Vantage S Roadster i Bentley Continental Flying Spur.

Neko bi, možda, rekao da to i nije neki veliki broj, kao i da se ne radi baš o najskupljim modelima današnjice, ali svakako nije baš lijep prizor vidjeti kako neki od onih automobila čije postere dječaci kače na zidove svojih soba, propadaju bez šanse da ponovo "obrnu" još koji krug.

Problem u Kini je to što vlasti te zemlje, za razliku od nekih drugih zemalja, zaplijenjene automobile ne prodaju na aukcijama, već ih trajno odlažu na ovakvim mjestima, prenosi "Telegraf.rs".

Za utjehu ljubiteljima četvorotočkaša možda može da posluži to što ovi automobili u Kini, makar, ne prolaze tako brutalan tretman kao na Filipinima, gdje vlasti zaplijenjene automobile javno uništavaju, a potom objavljuju snimke tog čina kažnjavanja bivših vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije