Novosti

Zavirite u kabinu Volkswagenovog električnog kombija

Zavirite u kabinu Volkswagenovog električnog kombija
Foto: Pixabay | Zavirite u kabinu Volkswagenovog električnog kombija

Njemački proizvođač objavio je prve fotografije enterijera modela ID. Buzz.

Kao najavu zvanične premijere svog električnog kombija ID. Buzz, koja će se dogoditi u srijedu 9. marta, VW je otkrio detalje unutrašnjosti ovog vozila. Na fotografijama je prikazana putnička verzija, i to u opciji sa 5 sjedišta, a u planu je i teretna varijanta ID. Buzz Cargo.

Unutrašnjost električnog kombija nudi vedre tonove zahvaljujući dvobojnom izgledu usklađenom sa bojom karoserije.

VW navodi da će kupcima biti na raspolaganju sedam jednobojnih završnih obrada karoserije i četiri dvobojne šeme.

ID. Buzz će imati LED ambijentalno osvijetljenje sa 30 boja koje možete izabrati. Takođe ima dosta retro detalja inspirisanih originalnim kombijem Typ 2 iz sredine 20. vijeka, kao što smo mogli da vidim na konceptom vozilu iz 2017. prikazanom na Salonu automobila u Detroitu.

VW tvrdi da u opremanju kabine nije korišćena nikakva prava koža niti bilo koja druga vrsta materijala životinjskog porekla.

Na primjer, volan je proizveden od poliuretana, ali VW kaže da je osjećaj pod prstima baš kao prava koža. Pored toga, za podne obloge, presvlake za sjedišta i oblogu naslona za glave korišćeni su materijali iz različitih recikliranih proizvoda.

Jedan od ekološki prihvatljivih materijala zove se Seaqual pređa i sastoji se 90% od recikliranih PET boca i 10% od plastike izvučene iz okeana. Što se tiče presvlaka za sedišta, koristi se materijal koji je 71 odsto iz procesa reciklaže.

Obje verzije modela ID. Buzz (putnička i teretna) debitovaće 9. marta, a u prodajne salone u Evropi stižu ove jeseni. Vozila će se proizvoditi u pogonu u Hanoveru, u Njemačkoj.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije