Novosti

Zavirite u novi Hyundai i20

Zavirite u novi Hyundai i20
Foto: Hyndai Promo | Zavirite u novi Hyundai i20

Hyundai je objavio prve zvanične fotografije enterijera novog i20.

Kada je prošle sedmice predstavio novu generaciju svog potkompaktnog hečbeka, korejski proizvođač je objavio dizajnerski crtež putničke kabine.

Ova skica nam je donekle pružila uvid u izgled unutrašnjosti automobila, ali tek sa prvim zvaničnim fotografijama enterijera možemo da steknemo pravu sliku o "kokpitu".

Novi i20 ima tehnološki i stilski unaprijeđenu putničku kabinu, sa manje fizičkih komandi i većom zastupljenošću digitalnih ekrana.

Na prvim fotografijama predstavljena je bogato opremljena verzija automobila, sa dva velika displeja - jednim na instrument tabli i drugim centralno postavljenim, sa funkcijama i komandama multimedijalnog sistema.

Oba su dijagonale 10,25 inča.

Ekran sa instrumentima omogućava simulaciju klasičnih analognih satova brzinomera i obrtomera, dok se centralni nalazi na vrhu komandne table, iznad ventilacionih otvora. Nije u potpunosti uklopljen u kokpit, već više štrči poput tableta. Ipak, za razliku od nekih drugih proizvođača, ne djeluje kao da je tek "prilijepljen" na tablu.

Digitalna instrument tabla ima nekoliko prikaza, sa različitim bojama: plava za Normal, zelena za Eco i narandžasta za Sport mod.

Multimedijalni sistem je kompatibilan sa funckijama Android Auto i Apple Car Play, pa će korisnici lako povezati i integrisati svoje smartfon uređaje dok su u automobilu.

Među doplatnim opcijama su i Bose audio-sistem sa 8 zvučnika, kao i bežični punjač mobilnog telefona.

Inače, na prvim promo fotografijama unutrašnjosti prikazana je verzija i20 sa automatskim klima-uređajem i automatskim mjenjačem.

Što se tiče bazične varijante i jeftinijih paketa opreme, očekuje se da će oni imati klasične analogne instrument satove i manji ekran multimedijalnog sistema.

Novi Hyundai i20 debituje početkim marta na Salonu automobila u Ženevi.

(b92)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije