Novosti

U Hong Kongu 45 automobila se ilegalno utrkivalo

U Hong Kongu 45 automobila se ilegalno utrkivalo
Foto: Image by Toby Parsons from Pixabay | U Hong Kongu 45 automobila se ilegalno utrkivalo
N.N.

Desetine superautomobila na jednom mjestu prizorom prije podsjećaju na hotelski parking u Monaku ili izložbe skupih super automobila. Međutim, kako se ispostavilo, u ovom slučaju je bila riječ spektakularne akcije koju je izvela hongkonška policija.

Rojters izvještava o neobičnom događaju koji se dogodio 21. februara 2021. godine kada je u ranim jutarnjim časovima Lokalna policija zaprimila prijavu o velikoj grupi automobila koja su se utrkivala na jednoj od brzih cesta u gradu.

Nekoliko je osoba blokiralo bočni saobračaj, da vozači ne bi bili primorani na usporavanja. Kako se ispostavilo, u ovoj ilegalnoj utrci je učestvovalo čak 45 superbrzih automobila. Među njima su bili modeli kao što su Lamborghini Aventador , Nissan GT-R, Mercedes-AMG GT te mnogi Porsche i Ferrari.

Neki članovi grupe već su od ranije bili poznati policiji koja se mjesecima bori sa problemom opasnih vozača koji remete noćni red i mir u gradu.

Lokalna policija žali se na porast broja učesnika ilegalnih utrka. To je sve ozbiljniji problem. U 2020. godini samo u Hong Kongu zabilježena su 139 takva incidenata - 40 više nego 2019. godine.

 

(Automobili.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije