Auto zanimljivosti

Golf "dvojka" odmjerio snage sa Nissanom GT-R

Golf "dvojka" odmjerio snage sa Nissanom GT-R
Foto: Screenshot | Golf "dvojka" odmjerio snage sa Nissanom GT-R

Ljubitelji sprint trka znaju da je kada god se pojavi neki stari, ali tjunirani automobil, koji stane na crtu nekom od super automobila, ishod potpuno neizvjestan.

Moramo reći da za to postoji valajn razlog, budući da vlasnici tih starih automobila potroše pravo malo bogatstvo kako bi ih učinili što bržim. Tom prilikom dizajn spoljašnjosti često ostane gotovo netaknut. Na taj način se stvaraju pravi "vukovi u jagnjećoj koži".

Internet je doveo do toga da sprint trke postanu svakodnevnica, te svakim danom ima sve više i više snimaka istih. Ali kada surfujemo jutjubom i naletimo na riječi VW Golf 2, Nissan GT-R i "Drag Race" u istoj rečenici, teško je odoljeti porivu da se pritisne "play". 

Na snimku koji možete vidjeti ispod teksta vidimo u velikoj mjeri tjuniran kompaktni "hot heč" koji ima veću snagu od, recimo, modela Lambroghini Aventador. 

Naime, Golf Mk2 sa snimka razvija nevjerovatnih 735 konjskih snaga. Ne moramo ni da napomenemo da je, na našim prostorima i dalje veoma popularan Golf "Dvojka", znatno lakši od svog suparnika, modela Nissan GT-R. Upravo kada se uporedi odnos snage i težine, Golf ima veće šanse, koji kao i njegov rival, takođe ima upravljanje na svim točkovima. 

Međutim, da li je sve u brojevima i odnosima, možete saznati u video snimku ispod teksta. 

Šta vi mislite, da li je brži Nissan GT-R ili tjunirani Golf "Dvojka"? 

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije