Auto zanimljivosti

Izum koji radi i nije skup: Flaša i crijevo kao parking senzor (VIDEO)

Izum koji radi i nije skup: Flaša i crijevo kao parking senzor (VIDEO)
Foto: Printscreen | Izum koji radi i nije skup: Flaša i crijevo kao parking senzor (VIDEO)

Parking senzori su u današnjim automobilima postalia standardan dio opreme a za one koji voze starije modele postoji opcija da kupe set i naknadno ga ugrade.

Iako nisu basnoslovno skupi za mnoge vozače oni su trošak koji bi rado da zaobiđu ali na njhovu sreću postoji i treća i to daleko najeftinija opcija.

Ovaj izum sudeći po snimku stiže s Azijskog kontinenta a prava na patent polaže jedna domišljata vozačica.

Ona je na zadnji branik zalijepila punu flašu vode u koju je kroz čep gurnuto crijevo. Drugi kraj crijeva sprovela je do svog mjesta i to u čašu.

Kada flaša pri vožnji unazad dodirne drugi automobil ili neku drugu prepreku pritisak potjera vodu kroz crijevo u kabinu i počinje da puni čašu što vozačici signalizuje da je prišla dovoljno blizu i da je vrijeme da umjesto gasa stisne kočpnicu. .

Da li je ovo samo šala ili ne ostaje da se vidi ali inovativnost mlade djevojke je oduševila sve na internetu a pozitivni komentari se nižu kao na traci.   

"Idem odmah da instaliram ovaj patent. Non-stop udaram u nešto a pogotovo u garaži", piše u jednom komentaru dok drugi predlaže da u flašu tokom ljeta naspe neko osvježavajuće piće pa u vrijeme vrućina može da bude i parking senzor i uređaj za rashlađivanje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije