Auto zanimljivosti

Kako bi Opel Rekord izgledao danas?

Kako bi Opel Rekord izgledao danas?
Foto: Ilustracija | Kako bi Opel Rekord izgledao danas?

U periodu između 1953. i 1986. godine, Opel je u svojoj gami imao model Rekord, koji je predstavljao jeftiniju alternativu luksuznim limuzinama tog vremena.

Rekord se prodavao u različitim verzijama, odnosno u formi kupea, kabrioleta, limuzine i karavana, a bio je česta pojava na evropskim putevima.

Međutim, nakon 1986. godine je Opel Rekord zamijenjen modelom Omega, koja je u to vrijeme bila perjanica kompanije. Riječ je o automobilu koji je (razvijen zajedno sa kompanijom General Motors), ponio titulu “automobila 1987. godine”, a proizvodio se sve do 2003. godina kada je obustavljena proizvodnja nakon samo dvije generacije. Ulogu perjanice je nakon toga preuzio model Vectra, koja se kasnije transformisala u model Insignia.

Model Opel Insignia je značajno unaprijeđena prošle godine, a na australijskom tržištu se prodaje sa oznakom kompanije Holden, dok se u Americi i Aziji prodaje sa oznakom Buick.

S obzirom da standardni automobili polako gube bitku sa sve popularnijim krosover i SUV modelima, Opel, koji je prošle godine postao vlasništvo PSA grupacije, ne namjerava da u skorijoj budućnosti konstruiše model koji bi bio veći od modela Insignia.

Međutim, to nije spriječilo jednog render umjetnika, Luisa Karlosa Morena, da takav jedan model (iz svoje mašte) “prenese na papir”, te da nas natjera da se zapitamo kako bi izgledao Opel Rekord da se i danas proizvodi. On je svoj model zamislio koristeći trenutni dizajnerski pravac kompanije Opel.

Sportski oblik digitalnog Opel Rekorda modernog doba, bi mu omogućio da postane Audi A7 ili Mercedes-Benz CLS za široke narodne mase.

Ipak, hipotetički govoreći, da li biste bili zainteresovani za jedan ovakav automobil, naravno, ako bi Opel ikada odlučio da konstuiše tako nešto?

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije