Auto zanimljivosti

Kia mijenja logo?

Kia mijenja logo?
Foto: Pixabay | Kia mijenja logo?

Zadnji korak u dizajnerskom i tehnološkom zaokretu korejskog proizvođača je promjena logotipa marke, a to bi se moglo dogoditi vrlo brzo.

Nakon što smo svjedočili modernizaciji Volkswagenovog logotipa i povratku na jednobojni dvodimenzionalni prikaz, uskoro bi se mogao promijeniti i logo korejske kompanije. U pogledu game svojih proizvoda Kia se posljednjih godina itekako dobro snašla.

Prepoznatljiv i moderan dizajnerski izraz krasi sve modele, od najmanjeg Picanta do onih najekskluzivnijih. A još ne tako davno imali smo nespretnosti poput Opirusa i sl.

S druge strane, u pogledu logotipa Kia se još uvijek nije snašla. Njen osnovni logo po mišljenju mnogih izgleda dosta zastarjelo i ne baš poželjno, a dodatno je stvar zakomplikovala praksa da pojedini modeli na nekim tržištima dobiju svoj logo, poput p Stingera u Koreji i Mojave u Americi.

Sve to uskoro bi se moglo promijeniti. Krajem novembra Kia je zaštitila dva nova grafička rješenja logotipa, crno i crveno. Autori logotipa su iz Koreje gdje je i predan zahtjev za zaštitu pri KIPRIS-u (Korea Intellectual Property Rights Information Service). Zanimljivo, prvi prijedlog Kia je dala još 19. jula, a gotovo identičan logo predstavljen je ove godine u Ženevi na konceptu Imagine by Kia.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije