Auto zanimljivosti

LEGO predstavio Lamborghini Sian FKP 37

LEGO predstavio Lamborghini Sian FKP 37
Foto: N.N. | LEGO predstavio Lamborghini Sián FKP 37
N.N.

Nakon svjetske premijere sportskog super automobila Lamborghini Sian FKP 37 na salonu automobila u Frankfurtu 2019. nije prošlo puno vremena da i slavni LEGO pokaže svoj model-igračku.

U potrazi za sve inspirativnijom saradnjom, dizajnerski tim LEGO Technica okrenuo se jednom od najvažnijih svjetskih brendova. S dinamičnim linijama, smjelim uglovima i uglađenim oblinama, Lamborghini Sián FKP 37 jedinstven je, kao i svi njegovi prethodnici, a istovremeno i nepogrešivo Lamborghini.

Tim LEGO Technica usko je sarađivao s dizajnerima i inženjerima kompanije Lamborghini kako bi snimili dizajnerski DNK automobila. Timovi su otkrili zajedničku strast prema inženjeringu i fascinaciju detaljima, formom i funkcijom, što je ovo učinilo vrlo prirodnom i korisnom saradnjom.

Svaki Lamborghini posebno ručno izrađuju majstori iz kompanije Automobili Lamborghini. To je jedini način na koji kompanija može osigurati nivo savršenstva koju je osnivač, Ferruccio Lamborghini, zahtijevao od svakog Lamborghinija.

Svaki Lamborghini sastavljen je s nevjerojatnom pažnjom prema detaljima. I svaki je jedinstven, izgrađen prema specifikacijama svog vlasnika. Model LEGO Technic vjerni je prikaz originalnog Lamborghinija Siána FKP 37 u privlačnoj limeta zelenoj boji sa zlatnim felugama. Njegove dimenzije, u omjeru 1:8 prema originalu, su: dužina 60 cm, širina 25 cm, visina 13 cm.

S 3696 komada koji zahtijevaju potpunu usredotočenost i pažnju, izazovi su mnogobrojni, ali proizvođač kaže da je nagrada još veća.

Autentične karakteristike uključuju 8-stepeni sekvencijalni mjenjač, aktiviran pomičnom ručicom mjenjača, V12 motor s klipovima u pokretu i pogonom na sva četiri točka. Ova igračka-maketa ima i volan za upravljanje automobilom, a prednji i stražnji ovjes su naročito vjerno reprodukovani.

Uz to model dolazi s pomičnim zadnjim spojlerom, otvaranjem prednje i stražnje haube, detaljnim disk kočnicama i zlatnim felugama, pa gotovo da i nećete primjetiti razliku od pravog Lamborghini Siána FKP 37. Kao i super sportski automobil pune veličine, ovaj se automobil odlikuje klasičnim podiznim vratima.

Njegova cijena u Njemačkoj je 379,99 eura.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije