Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Lada se "razigrala" bez vozača

Lada se "razigrala" bez vozača
Foto: Screenshot | Lada se "razigrala" bez vozača
N.N.

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan urnebesni snimak sa ruskih ulica. U glavnoj ulozi našao se automobil Lada Priora, parkiran na snijegom prekrivenoj ulici grada Perna.

Odjednom automobil kreće "ničim izazvan", bez vozača za upravljačem. Pošto su prednji točkovi okrenuti ulijevo, Lada počinje praviti krugove dok se oko nje odvija saobraćaj, a drugi vozači pokušavaju izbjeći automobil bez kontrole.

Lada je napravila čak 17 krugova prije nego što je zaustavljena, a zanimljivo je da samo vozač Audija Q5 nije uspio spriječiti lagani kontakt, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Na kraju je iz jedne od obližnjih zgrada u hladnu noć istrčao vlasnik Lade u donjem vešu, razbio bočno staklo i uspio "obuzdati" automobil. Prethodno je s prozora bacio ključ prolaznicima, ali oni nisu uspjeli zaustaviti Ladu.

Nema informacija o uzrocima neobičnog incidenta, a jedino objašnjenje može biti da je riječ o Priori s automatskim mjenjačem koja je ostala "u brzini" i s upaljenim motorom. Ruski mediji šale se da je Lada ušla u krug probranih proizvođača koji u ponudi imaju bespilotne automobile.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije