Auto zanimljivosti

Nastradao Stradale

Nastradao Stradale
Foto: Ferrari | Nastradao Stradale
N.N.

Rijedak Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano teško je oštećen u udesu u Italiji.

U gami Ferrarija hibridni SF90 Stradale trenutno je najskuplji i najsnažniji model.

Upravo je jedan specijalni primjerak ovog modela sa fabričkim paketom Asseto Fiorano, što je još dinamičnija i sportskija verzija, slupan prije nekoliko dana u Italiji u blizini grada Ventimilja.

Seriju fotografija teško oštećenog automobila na Instagramu je objavio jutjuber Varryx. 

Iako nema zvaničnih informacije o tome šta se tačno dogodilo, očigledno je da je Ferrari udario prednjim lijevim delom u betonsku barijeru pored puta a čini se da druga vozila nisu učestvovala u nezgodi.

Kao što se vidi na fotografijama, šteta nije mala. Polomljeni su vetrobransko staklo i desni retrovizor, otvorili su se vazdušni jastuci, a lijeva strana vozila je dosta oštećena - od branika do zadnjeg dijela, kao i točkovi, prenosi B92.

Vlasnika sada čeka procjena kada će se znati da li će se ovaj posebni SF90 popravljati ili otpisati, u slučaju ako je "šasija" pretrpila i najmanje oštećenje.

Podsjećamo, Ferrari SF90 Assetto Fiorano lakši je 30 kg od standardnog modela zahvaljujući izuzetno lakim felnama od ugljeničnih vlakana na koje su monmtirane gume Michelin Pilot Sport Cup 2.

Osim toga, izduv je izrađen od titanijuma, ogibljenje je tvrđe, sa prigušivačima Multimatic, a opruge su takođe od titanijum, dok je zadnji spojler napravljen od ugljeničnih vlakana.

Video iznad pokazuje sličan (ili isti) primjerak SF90 u varijanti Asseto Fiorano sa V8 twin-turbo motorom od 780 KS i tri elektromotora od 220 KS, za ukupnih 1.000 KS i 800 Nm.

Prevedeno u brojeve, performanse su sljedeće: automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,5 s, a 0-200 km/h stiže za samo 6,7 s. Maksimalna brzina je 340 km/h.

Za kraj, SF90 Assetto Fiorano košta oko 600.000 evra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✮

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije