Auto zanimljivosti

Oldtajmeri iz cijelog svijeta u "Banji Vrućici"

Oldtajmeri iz cijelog svijeta u "Banji Vrućici"
Foto: N.N. | Oldtajmeri iz cijelog svijeta u "Banji Vrućici"

TESLIĆ - Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" kod Teslića ugostio je vozače oldtajmera iz cijelog svijeta.

Oldtajmeri su dio relija "ERA Adriatic Adventure", koji organizuje Svjetsko udruženje vozača oldtajmera ERA, i na svom dvanaestodnevnom putu posjetili su i "Banju Vrućicu".

Zvuk starih motora privukao je veliki broj posjetilaca na parking hotela "Kardial", gdje su bili izloženi oldtajmeri - njih 64 - koji su u subotu popodne stigli u "Banju Vrućicu".

Oko 140 učesnika krenulo je iz Trsta, preko Slovenije i Hrvatske i "Banje Vrućice" do Crne Gore, odakle se jadranskom obalom vraćaju do Trsta.

Josef Dilier iz Švajcarske vozi Chrysler, jedan od najstarijih automobila na reliju, koji je napravljen tridesetih godina prošlog vijeka. Ovim automobilom vozio je čak i reli Peking - Pariz, ali i reli kroz Ameriku.

"Putujem sa suprugom i veoma nam se svidjela vaša zemlja, kao i ovo putovanje. Mnogo je ljudi i djece pored puta i svi su nam mahali. Svi su veoma druželjubivi", dodao je Dilier.

Dvadesetdvogodišnji James Sowerby iz Sjeverne Engleske, jedan od rijetkih mlađih vozača, kaže da se za ovaj hobi zainteresovao preko oca, koji takođe voli oldtajmere.

"Veoma su mi zanimljive njihove nesavršenosti i mislim da mnogo ljepše izgledaju i zvuče nego moderni automobili", ističe Sowerby.

Milijana Kerić iz Službe marketinga ZTC "Banja Vrućica" izjavila je da je veliko zadovoljstvo biti domaćin jednog ovakvog događaja, jer na reliju učestvuju vozači iz cijelog svijeta.

"Tu su oldtajmeri iz Amerike, Kanade, evropskih zemalja, tako da je u subotu 'Banja Vrućica' bila svijet u malom. Drago nam je da smo uspjeli da našim gostima i sugrađanima omogućimo da imaju priliku da vide neke od najstarijih tipova automobila koje do sada nisu imali priliku da pogledaju", naglasila je ona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije