Auto zanimljivosti

"Peckanja" Rimca i Tesle čiji auto je brži

"Peckanja" Rimca i Tesle čiji auto je brži
Foto: Rimac automobili | "Peckanja" Rimca i Tesle čiji auto je brži

I Ilon Mask i Mate Rimac tvrde da prave najbrži električni automobil na svijetu.

Mate Rimac se oglasio na Facebooku i požalio kako ga Ilon Mask i dalje ignoriše. Ali, svejedno mu je čestitao.

"Uprkos tome što nas Ilon ignoriše (tvrdeći da Tesla Model S Plaid ima najveće ubrzanje) - i dalje smo puno brži, imamo gotovo dvostruko veću snagu, veću bateriju i brže punjenje. Ipak, Plaid ima nevjerovatne performanse za relativno pristupačan (?!) porodični automobil - postavljajući nove standarde za glavne OEM proizvođače. Bravo Tesla, bravo Ilone", napisao je Mate.

Mask je u četvrtak predstavio Model S Plaid i potvrdio da je već prodao 25 primjeraka. Naglasio je i da je to "najbrži i najbolji električni automobil na svijetu".

Na predstavljanju Modela S Plaid rečeno je da ovaj automobil od 0 do 96 km/h ubrzava za manje od dvije sekunde. Sa druge strane, Rimčeva Nevera to ubrzanje postiže za 1,85 sekundi.

"Peckanje" na društvenim mrežama se nastavilo. Službeni profil Rimac Automobila odgovorio je na tvit Teslinog službenog profila o Modelu S Plaid.

Uz tvit koji glasi "Samo ću ovo ostaviti ovdje", priložen je video koji je naslovljen sa "Da li je Rimac Nevera automobil sa najvećim ubrzanjem u serijskoj proizvodnji?". U tom videu Rimac pokazuje Neveru.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije