Auto zanimljivosti

Pogledajte zabranjenu Land Rover reklamu (VIDEO)

Pogledajte zabranjenu Land Rover reklamu (VIDEO)
Foto: Screenshot YouTube | Pogledajte zabranjenu Land Rover reklamu (VIDEO)

Parking senzori ne mogu da upozore na provaliju.

Land Rover je 2022. objavio reklamu u kojoj se mogu vidjeti tri Defendera kako silaze sa broda, voze se gradom i kroz pustinju, pokazujući svoje terenske sposobnosti. Na kraju se dva parkiraju u rikverc na padini uz liticu, dok je treći krenuo ka provaliji. Kad se vozač približio ivici, parking senzori su ga upozorili da se stane, zaustavljajući ga pred samom provalijom.

Vladino tijelo koje prati oglašavanje u Velikoj Britaniji i radi na obezbjeđivanju odgovornog, istinitog i poštenog oglašavanja, Agencija za standarde oglašavanja (ASA), primila je dvije žalbe u kojima se osuđuje opasno obmanjujući sadržaj oglasa.

Konkretno, problem je što parking senzori vozila ne mogu da upozore na ivicu provalije, kao što je prikazano na snimku. Dakle, ako bi se vozač oslonio na parking senzore prilikom vožnje unazad, auto bi jednostavno krenuo unazad i pao preko ivice, a senzori se ne bi oglasili. Agencija je zaključila da oglasi pogrešno predstavljaju funkcionalnost parking senzora.

Vozač koji pod uticajem reklame pokuša da upotrijebi parking senzore na litici mogao bi da rizikuje život. Presuda ASA spriječila je Jaguar Land Rover da ponovo prikaže reklamu u Velikoj Britaniji. Ali kao što se vidi, dostupna je i dalje na YouTubeu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije