Auto zanimljivosti

Položio vozački ispit iz 158. puta

Položio vozački ispit iz 158. puta
Foto: Printscreen/automobili.hr | Položio vozački ispit iz 158. puta

Agencija za standarde vožnje i vozila (DVSA) u Velikoj Britaniji, objavila je podatke vezane za najveći broj pokušaja polaganja vozačkog ispita, nakon molbe Select Car Leasinga. Titula ide u ruke četrdesetdvogodišnjeg muškarca, koji je ni manje ni više nego 157 puta neuspješno pokušao da položi testove za vozački ispit.

Na drugom mjestu je tridesetčetvorogodišnja žena sa 117 pokušaja ali ona se još uvijek nije dokopala vozačke dozvole. Treće mjesto na podijumu drži još jedan muškarac, tridesetdvogodišnjak iz Velsa, koji je "uknjižio" 94 neuspešna pokušaja.

Toliki broj pokušaja dolazi s izvjesnom cijenom, naravno, i to ne samo u smislu vremena potrošenog na konstantno padanje.

Pobjednik, koji je već dobio nadimak "najgori vozač na svijetu“, potrošio je oko 3.634 funti (nešto više od 4.000 evra) na testove. Ipak, na kraju je došao do satisfakcije, jer je konačno uspio da dobije dozvolu, što nije slučaj sa nosiocima drugog i trećeg mjesta.

Mark Tan, direktor Select Car Leasinga, rekao je da gdje drugi vide neuspjeh, mnogi pronalaze motivacionu priču, koja ih može inspirisati da guraju dalje. Naravno, kao i u svemu u životu, pitanje je perspektive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije