Auto zanimljivosti

Porsche 911 Turbo Safari

Porsche 911 Turbo Safari
Foto: Chicagoland Petrolheads and Car Spotters | Porsche 911 Turbo Safari
N.N.

Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, odličnoj vidljivosti, rasporedu težine i pogonu na sva točkove, Porsche 911 Turbo već je otprilike najbolji superautomobil za zimu.

Ipak, ovaj modifikovani 911 Turbo koji je neko primijetio u Čikagu izgleda kao da bi mogao da se suoči i s vremenskom katastrofom.

Manji retrovizori i stakla zadnjih svjetala bez LED jedinica nagovještavaju da je riječ o 997 generaciji 911 Turba koja se proizvađala između 2006. i 2008. godine.

Riječ je o posljednjem Porscheovom modelu sa slavnim bokserom kojeg je dizajnirao Hans Mezger, sposobnim za 480KS i 680 Nm.

Osim toga, ne znamo ništa o ovom primjerku koji je fotografisan ispred Porscheovog zastupništva i objavljen na Facebook grupi Chicagoland Petrolheads and Car Spotters.

Fotografije pokazuju da je podignuto rastojanje od tla, uz set 17-inčnih HRE aluminijumskih naplataka omotanih u BF Goodrich All Terrain gume. Projekat je veoma sličan prototipu Porsche Safari 911, piše Jutarnji.hr.

Na prednjim branicima se nalaze suptilni lukovi u boji karoserije, prednji i zadnji nosači te četiri masivna reflektora postavljena na kućište na haubi.

Nema fotografija unutrašnjosti, pa ostaje nejasno da li je riječ o šestostepenom manuelnom ili opcijskom Tiptronic automatiku s pet brzina.

Ono što možemo vidjeti jeste zadnji kavez i malu izbočinu na gornjoj ploči što znači da je opremljen opcijskim Sport Chrono paketom.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije