Auto zanimljivosti

Porsche predstavio koncept savršene kamp prikolice

Porsche predstavio koncept savršene kamp prikolice
Foto: Airstream/Printscreen | Porsche predstavio koncept savršene kamp prikolice

Koncept futurističke kamp kućice donosi savršen spoj Porscheovog dizajna i iskustva s najpoznatijim proizvođačem kampera, legendarnim Airstreamom.

U pitanju je koncept kamp prikolice namijenjen manjim SUV-ovima ako gledamo američki, i sasvim pristojnim ako ćemo po evropskom ukusu.

Kamper je dug pet metara, a nudi prilagodljiv dizajn enterijera koji predviđa višestruke funkcije. Zadnji kraj može biti potpuno otvoren, čime se doslovno spaja dnevni boravak s okolinom. Naveče pak, kad se vozilo zatvori, isti prostor postaje spavaća soba. Kamper je potpuno opremljen, što uključuje čajnu kuhinju sa svim uređajima te kupatilo i prostor za odlaganje stvari.

Osim rendera napravljen je i model kamp prikolice u razmjeru 1:3, koji će biti izložen na sajmovima širom Amerike.

Na mogućnost serijske proizvodnje prvi čovjek kompanij Airstream rekao je: "Iako naši konceptualni projekti ne dospiju uvijek na tržište, lekcije i inovacije koje proizliaze iz toga često utiču na sadašnje i buduće dizajne dok se probijaju u naše glavne linije proizvoda".

U prevodu, ako ovaj koncept ne zaživi u serijskoj proizvodnji sasvim sigurno će brojna rješenja, pa i dizajnersko rješenje, na neki način biti usađeni u buduće proizvode, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije