Auto zanimljivosti

Slupao potpuno nov Ferrari

Slupao potpuno nov Ferrari
Foto: Screenshot/YouTube | Slupao potpuno nov Ferrari

Ferrari 488 Pista sa svojih 720 konjskih snaga pokazao se kao preveliki zalogaj za ovog vozača.

I ranije se dešavalo da supersportski automobili u rukama previše ambicioznih vozača završe u jarku pored puta, ali u ovom slučaju incident je zabiležila kamera, pa može da posluži kao upozorenje svima koji bez dovoljno iskustva sjedaju za upravljač moćne "zvijeri" na četiri točka.

Udes u kome je učestvovao crveni Ferrari 488 Pista dogodio se u Holandiji, a automobil koji je nastradao navodno je bio star samo jedan dan. Ta činjenica može da predstavlja i objašnjenje zašto je vozač iz čista mira slupao skupoceno vozilo, jer je očigledno u pitanju neiskustvo.

Naglo dodavanje "gasa" prouzrokovalo je zanošenja vozila i gubitak kontrole, a pokušaj da se ispravi jedna, doveo je do druge, pokazaće se kobne, vozačke greške.

Podsjećamo, Ferrari 488 Pista debitovao je na sajmu automobila u Ženevi, u martu 2018. Pokreće ga 3.9-litarski tvin-turbo V8 motor sa 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta.

Prema fabričkim podacima, ovaj automobil 0-100 ubrzava za svega 2,85 sekundi, a 0-200 za 7,6 s, dok je maksimalna brzina oko 340 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije