Auto zanimljivosti

Stiže Kia Tasman pikap?

Stiže Kia Tasman pikap?
Foto: Twitter / Printscreen | Stiže Kia Tasman pikap?

Kako pišu australijski mediji, Kia je podnijela zahtjev za zaštitu naziva "Tasman" u Australiji, Novom Zelandu i nekoliko drugih zemalja širom svijeta.

Iako to nije zvanično potvrđeno, postoji šansa da bi to mogao da bude naziv za novi pikap korejske marke koji je navodno u razvoju.

Iako Kijina gama nastavlja da raste, moderan pikap za globalno tržište još uvijek nedostaje u paleti, dok sestrinski Hyundai već neko vrijeme nudi Santa Cruz. Kia je prošle godine saopštila da planira dva električna pikapa do 2027. Međutim, moguće je da bi ovaj predloženi pikap mogao da sadrži i motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, što bi mogao da bude kamionet namijenjen Australiji i Novom Zelandu.

Korejska automobilska kompanija je navodno obavijestila australijske dilere da će predstaviti novi pikap 2025. Navodno je to kamionet sa karoserijom sa četvoro vrata koji će biti dostupan i sa dizel motorom kako bi mogao da ispuni ciljeve proizvođača automobila za vuču i nosivost.

Kia je navodno počela da razvija vozilo 2020. godine, a rivali će mu biti Toyota Hilux i Ford Ranger.

Prema Svjetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu, kompanija je takođe podnijela prijave za Tasman u Urugvaju, Kostariki i Francuskoj. Nema naznaka da je Kia podnijela prijavu za ime američkoj Kancelariji za patente i žigove.

Ako Kia planira da lansira novi kamionet u Australiji 2025. godine, mogli bismo da ga vidimo već sljedeće godine, prenosi "AutoBlog".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije