Auto zanimljivosti

Šumaherov trkački kombinezon u Sarajevu

Šumaherov trkački kombinezon u Sarajevu
Foto: N.N. | Šumaherov trkački kombinezon u Sarajevu

Kombinezon sedmostrukog svjetskog šampiona u Formuli 1 Mihaela Šumahera izložen je u Sarajevu.

Trkačko odijelo u kojem je najbržim svjetskim stazama jurio jedan od najvećih aumobilističkih asova ikada moguće je vidjeti u sarajevskom "Coloseum Clubu" a riječ je o crvenom-bijelom kominezonu ekipe Ferarija sa potpisom slavnog Nijemca.

Kombinezon je prije 24 godine otkupljen na humanitarnoj aukciji za pogođene poresom u Posočju (Slovenija) a Šumi je kasnije bio učesnik humanitarnog fudbalskog meča između ekipe Nazionale Piloti i ekipe poznatih ličnosti iz Slovenije, Italije, Austrije i BiH.

Za tu ekipu osim Šumija igrali su i  Jarno Truli, Đankarlo Fizikela, Fernando Alonso, Maks Bjađi i Luka Montecemolo, predsjednik Ferarija.

Rivali su im bili Jure Košir, Mitja Kunc, Franci Petek, Branko Đurić Đuro, Srećko Katanec, Sašo Udovič, Vili Ameršek....

Šumaher je u nekoliko puta u sklopu humanitarnih aktivnosti dolazio u BiH a nedvno je u Sarajevu osvanu mural u njegovu čast.

Mihael Šumaher se se već godinam bori sa posljedicama teške povrede glave koje je zadobio na skijanju 2013. godine u Francuskoj

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije