Auto zanimljivosti

Zavirite u Putinovu predsjedničku limuzinu

Zavirite u Putinovu predsjedničku limuzinu
Foto: N.N. | Zavirite u Putinovu predsjedničku limuzinu

Novu rusku predsjedničku limuzinu mogli smo da vidimo u januaru u Beogradu, kada je Vladimir Putin bio u posjeti Srbiji, a sada smo u prilici da zavirimo u putničku kabinu ovog luksuznog vozila.

Nova ruska automobilska marka Aurus, koja osim predsjedničke limuzine u svojoj ponudi ima i luksuzna sedan, SUV i MPV vozila za potrebe funkcionera u toj zemlji, ali i za prodaju na slobodnom tržištu, predstavila je na Međunarodnog sajma naoružanja "IDEX 2019" u Abu Dabiju blindirano predsjedničko vozilo poput onog u kome se Vladimir Putin u januaru vozio ulicama Beograda.

Za razliku od Putinove limuzine, ovaj primjerak vozila ofarban je u bijelo i nedavno je snimljen u Sibiru tokom testova u ekstremnim zimskim uslovima vožnje.

Ovog puta u prilici smo da zavirimo u putničku kabinu najprestižnijeg Aurusa, u kome se vozi jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu. Na snimku se između ostalog vidi luksuzno opremljen enterijer presvučen kožom, kao i veliki LED TV ekran na pregradi između prednjeg i zadnjeg putničkog dijela kabine.

Vozila premijum auto-brenda Aurus razvijena su u okviru ruskog državnog projekta Kortež, a na inicijativu samog Vladimira Putina. Osim predsjedničke limuzine, gama vozila sastoji se od sedana Senat, kao i SUV i MPV modela.

Automobile izrađuje zajednička firma koju su osnovali Ruski državni institut za istraživanja (NAMI) i ruska auto-kompanija Sollers, a osim u Rusiji prodavaće se u Kini i zemljama Bliskog istoka, pa je nastup na sajmu u Abu Dabiju bio prilika da potencijalni kupci uživo vide naluksuzniji model Aurusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije