Agrar

Agrarni fond Trebinje: Podjela sadnica paprike, paradajza i nara

Agrarni fond Trebinje: Podjela sadnica paprike, paradajza i nara
Foto: N.N. | Agrarni fond Trebinje: Podjela sadnica paprike, paradajza i nara

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond će do kraja maja podijeliti trebinjskim poljoprivrednicima velike količine rasadnog materijala paprika i paradajza iz sopstvenih plastenika, kao i kontejnerske sadnice nara, za šta je raspisan javni poziv svim zainteresovanim.

Rasadni materijal je, kako kaže Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda, namijenjen podršci voćarske i povrtarske proizvodnje na području grada Trebinja 2021. godine, s ciljem unapređenja poljoprivrede ovog kraja, ali i zbog razvoja kooperantske saradnje Fonda s odabranim korisnicima, kako bi se što više osnažila poljoprivredna domaćinstva ovog kraja.

Prioritet za dodjelu paprika i paradajza će imati kooperanti koji će s Fondom potpisati ugovore s ciljem organizovanog otkupa ovog povrća i koji će imati posebno definisane uslove i obaveze, pa će svi oni ostvariti pravo na dodjelu 200 do 300 komada rasada paradajza i paprika, čije će plodove po dogovorenim cijenama i količinama predate na otkup Agrarnom fondu.

"Kada su u pitanju sadnice nara, one mogu biti dodijeljene svim fizičkim licima s prebivalištem u Trebinju, ali će morati ispunjavati uslove da su upisani u bazu poljoprivrednih proizvođača našeg grada i u registar korisnika podsticajnih sredstava grada Trebinja", kaže Dutina.

Prioritet u dodjeli sadnica nara imaće nezaposleni podnosioci koji će za to morati podnijeti i potvrdu Zavoda za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije