Agrar

Isplaćene dvije premije za mlijeko u iznosu od 4.815.364 KM

Isplaćene dvije premije za mlijeko u iznosu od 4.815.364 KM
Foto: Ilustracija | Isplaćene dvije premije za mlijeko u iznosu od 4.815.364 KM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je isplatilo 4.815.364 KM za dvije premije za mlijeko.

Za redovnu mjesečnu premiju za mlijeko iz agrarnog budžeta izdvojeno je 2.420.619,30 KM dok je iz sredstava Kompenzacionog fonda za premiju izdvojeno 2.394.745,25KM.

"Ovo je prva od ukupno tri premije za mlijeko koje će biti isplaćene mljekarima iz sredstava Kompenzacionog fonda za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila ukupno 7.430.000 KM", navodi se u saopštenju.

Sredstva odobrena iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske predstavljaju vid podrškemljekarskom sektoru u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona, te ublažavanja posljedica nastanka ozbiljnih tržišnih poremećaja uzrokovanih rastom stope inflacije i nedostatkom životnih namirnica, sirovina, repromaterijala i energenata.

Kako se ističe u saopštenju, preostale dvije premije za mlijeko iz sredstava Kompenzacionog fonda biće isplaćene u julu i avgustu 2022. godine, te će u tekućoj godini mljekarima biti isplaćeno ukupno 15 umjesto dosadašnjih 12 premija koje su redovno isplaćivane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije