Agrar

Novih 2.000 m² pod plastenicima u Bijeljini

Novih 2.000 m² pod plastenicima u Bijeljini
Foto: N.N. | Novih 2.000 m² pod plastenicima u Bijeljini

U cilju razvoja plasteničke proizvodnje na području grada Bijeljina, gradonačelnik Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o saradnji sa dvadeset korisnika, koji su putem javnog poziva odabrani radi realizacije projekta "Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima".

Vrijednost jednog plastenika, površine iznosi 100 m², je 2.739 KM Na osnovu sporazuma zaključenog između grada Bijeljina i humanitarne organizacije MAID, iz gradskog budžeta je obezbijeđeno 1.095 KM po plasteniku, koliko je donirala i organizacija MAID, dok su odabrani korisnici dužni da obezbijede dvadeset odsto sredstava ili 547 KM po plasteniku.

"Cilj projekta je da u Semberiji podržimo plasteničku proizvodnju jer ovaj način proizvodnje, zbog sve češćih vremenskih neprilika, postaje isplativiji i održiviji nego proizvodnja na otvorenom. Osim toga, cilj je i da pomognemo socijalno ugroženim porodicama koje hoće da žive od svog rada, a imaju u vlasništvu ili pod zakupom zemlju potrebnu za postavljanje plastenika", istakao je gradonačelnik Mićić.

Nakon popisivanja ugovora, odabrani korisnici će pohađati dvodnevnu obuku o načinu korišćenja sistema za navodnjavanje koji će, pored malč folije i sadnica,  dobiti uz plastenik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije