Agrar

Pratite nas na Google news

Počela manifestacija "Dani voća" u Brčkom

Počela manifestacija "Dani voća" u Brčkom
Foto: Srna | Počela manifestacija "Dani voća" u Brčkom
Srna

U Brčkom je danas, u organizaciji Voćarskog kluba iz tog grada, počela poljoprivredno-turistička manifestacija "Dani voća", na kojoj učestvuje 30 izlagača iz distrikta, okolnih mjesta i regiona.

Predsjednik brčanskog Voćarskog kluba Savo Lukić rekao je novinarima da je cilj dvodnevne manifestacije afirmacija distrikta kao voćarskog kraja.

On je naglasio da bez stručnih predavanja ljudi sa instituta i profesora sa fakulteta nema rezultata i kvalitetnog voća.

Zamjenik gradonačelnika Brčkog Anto Domić, koji je manifestaciju proglasio otvorenom, rekao je da će Vlada distrikta nastaviti da podržava razvoj voćarstva na tom prostoru.

"Siguran sam da će u vremenu koje je pred nama biti sve više poljoprivrednih proizvođača koji će razvijati dodatnu vrijednost kao što smo vidjeli danas", istakao je Domić.

Šef vladinog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Perica Burgić rekao je da se na prostoru distrikta povećava broj zasada voća, te da je voćarstvo isplativo jer voće ima prolaznost na evropskom tržištu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije