Agrar

Počela podjela regresiranog dizel goriva

Počela podjela regresiranog dizel goriva
Foto: Ilustracija | Počela podjela regresiranog dizel goriva

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da je podjela regresiranog dizel goriva poljoprivrednim proizvođačima za ovu godinu krenula danas širom RS.

"Visina premije iznosi 0,50 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta", navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se dodaje, 8 prvom obračunu odobreno je 3.883.635 litara za 3.873 korisnika koji su trenutno ispunili uslove, za šta je izdvojeno  1.941.815 KM.

"Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslani su svim lokalnim upravama u RS i dostupni na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, rok za ažuriranje podataka u APIF-u na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel je 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu s tim vršiti dodatne dopune spiskova korisnika.

"Regresirano dizel-gorivo korisnici mogu preuzeti do 31. oktobra  kod ovlaštenih distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a šoljoprivredni proizvođači koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije