Agrar

Predata na upotrebu ogledna farma bijeljinskoj u Poljoprivrednoj školi

Predata na upotrebu ogledna farma bijeljinskoj u Poljoprivrednoj školi
Foto: N.N. | Predata na upotrebu ogledna farma bijeljinskoj u Poljoprivrednoj školi
N.N.

BIJELJINA - Savremeni objekat farme muznih krava, namijenjen praktičnoj i oglednoj nastavi, danas je zvanično predat na upotrebu Poljoprivrednoj školi u Bijeljini.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je podsjetio da je gradnja najsavremenijeg objekta ovog tipa u BiH započela 2017. godine.

"Vrijednost projekta iznosila je 1.1. milion KM, a pored prostora za muzne krave, objekat sadrži sve propratne prostorije neophodne za savremeno obrazovanje – dvije učionice, kabinete, prostorije za telad, kupatila sa tuš kabinama i svlačionicama, kao i laktofriz. Uz kvalitetnu praktičnu nastavu koja će im biti omogućena u ovoj farmi, đaci Poljoprivredne škole će u potpunosti biti obrazovani i spremni za rad poslije izlaska iz škole", istakao je Mićić.

Gradonačelnik je najavio da će stara štala Poljoprivredne škole biti porušena, a na njenom mjestu, do zgrade Centra za visoko obrazovanje, biće izgrađen studenski centar i park.

Dejana Stanimirović, zamjenik direktora Poljoprivredne i medicinske škole, zahvalila je Gradskoj upravi za cjelokupan posao i sredstva koja su izdvojili.

"Pored toga što će srednjoškolci Poljoprivredne škole imati znatno bolje uslove za učenje, moderna farma kao ova je izuzetno značajna za kvalitetnije izvođenje praktične nastave. Na našoj novoj farmi edukativnog karaktera sticaće se praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja",  istakla je Stanimirović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije