Agrar

Registracija u bazu podataka poljoprivrednika do kraja mjeseca

Registracija u bazu podataka poljoprivrednika do kraja mjeseca
Foto: Ilustracija | Registracija u bazu podataka poljoprivrednika do kraja mjeseca

Centar za razvoj poljoprivrede i sela uputio je poziv poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada, koji nisu evidentirani u bazi podataka, da se jave Centru radi obavezne registracije.

Kako su istakli u ovom centru, poljoprivredni proizvođači koji se ne budu registrovali u bazu podataka neće imati mogućnost da apliciraju na javne pozive i ostvare pravo na podsticajna sredstva Centra, namijenjena za podršku poljoprivrednoj proizvodnji na teritoriji grada.

Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, rekao je za "Nezavisne" da se izradom resursne karte i baze podataka poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada dobija potpuna slika o stanju na terenu.

"Izradom baze podataka ćemo razvrstati poljoprivredne proizvođače od običnih ljudi koji žive na selu i bave se minimalnom proizvodnjom za vlastite svrhe, do onih koji proizvode tržišne viškove i poljoprivredne proizvode plasiraju, te onih koji su naslijedili poljoprivredno zemljište, a ne bave se proizvodnjom", rekao je Ilić.

Dodao je da svi poljoprivrednici koji se ne registruju do 31. decembra neće moći aplicirati za sredstva za razvoj poljoprivrede.

"Pozivamo sve naše poljoprivrednike da do 31. decembra dođu u Centar i registruju se u bazu, te da daju nama dovoljno vremena da izađemo na teren i provjerimo vjerodostojnost postavljenih podataka, popišemo svojinu poljoprivrednika, da bi sljedeće godine kad budemo raspisivali sredstva za razvoj poljoprivrede ta sredstva otišla tamo gdje i treba da završe", kazao je Ilić.

Poljoprivrednici mogu obaviti registraciju u prostorijama Centra, na adresi Vojvode Momčila 10, 12 i 16, u periodu od devet do 15 časova, a dodatne informacije mogu dobiti putem poziva na brojeve 051/433-623, 051/433-624 i 051/433-636.

Potrebna dokumenta

Centru za razvoj poljoprivrede i sela za obaveznu registraciju u bazu podataka potrebno je dostaviti sljedeća dokumenta:

  • lična karta,
  • dokaz o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava (APIF),
  • posjedovni list za zemljište u vlasništvu,
  • ugovor o zakupu zemljištu, ukoliko postoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije