Agrar

Trebinjski Agrarni fond: Parcele za oko 40 korisnika

Trebinjski Agrarni fond: Parcele za oko 40 korisnika
Foto: N.N. | Trebinjski Agrarni fond: Parcele za oko 40 korisnika

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond će za oko četrdeset korisnika dodijeliti na korištenje isto toliko obradivih parcela, ukupne površine od tri i po hektara oranica spremih za sadnju.

"U pitanju su površine od 500 do 1.000 metara kvadratnih koje su već privedene namjeni, odnosno one su peorane i nakon frezanja će biti spremne za sadnju, koja je u toku", objašnjava Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.

On pojašnjava da se ove parcele ne daju u trajni zakup, već za ovogodišnju sjetvenu sezonu i povrtarske kulture sa kratkom vegetacijom.

Dutina napominje da je Agrarni fond raspisao i javni poziv za dodjelu rasadnog materijala paprike i paradajza iz vlastitog uzgoja, što je treći javni poziv od početka godine za podršku poljoprivrednim prozvođačima s područja Trebinja.

"Iz rasadnika Agrarnog fonda obezbijeđeno je oko 15.000 komada rasada paradajza i paprika, koji će biti podijeljeni kooperantima, ali i svim zainteresovanim fizičkim licima, gdje će sa kooperantima biti zaključen ugovor o otkupu dijela proizvoda, a za fizička lica se rasad daje radi uzgoja za njihove sopstvene potrebe i dobijaće ukupno  do 50 komada rasada po domaćinstvu", navodi Dutina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije