Agrar

Pratite nas na Google news

Univerzitet u Banjaluci licencira program Mediteranska poljoprivreda

Univerzitet u Banjaluci licencira program Mediteranska poljoprivreda
Foto: Pixabay | Univerzitet u Banjaluci licencira program Mediteranska poljoprivreda
N.N.

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci pokrenuće postupak licenciranja studijskog programa Mediteranska poljoprivreda, odlučeno je to na sastanku rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslava Gajanina, rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milana Kulića i gradonačelnika Grada Trebinja Mirka Ćurića.

Kako je navedeno tokom sastanka održanog 2. jula 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sjedište studijskog programa Mediteranska poljoprivreda će biti u Trebinju, a djelovaće pri Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin iskazao je zadovoljstvo postignutim dogovorom javnih Univerziteta o formiranju ovog studijskog programa.

"Očekujemo da prve studente na ovom studijskom programu upišemo u akademskoj 2021/2022. Godini", kazao je Gajanin.

Kako je dogovoreno tokom sastanka, Grad Trebinje će osigurati adekvatne prostorije za rad ovog studijskog programa, kao i za smještaj budućih studenata. Svakako je važno naglasiti i to da će nastavu na ovom studijskom programu izvoditi nastavnici i saradnici sa poljoprivrednih fakulteta dva javna Univerziteta iz Republike Srpske.

Punu podršku svim aktivnostima koje se odnose na otvaranje studijskog programa Mediteranska poljoprivreda dao je tokom sastanka i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Sastanku su prisustvovali i prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Željko Vaško,  prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Gutalj, v.d. dekana Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Tatjana Ždralić, Vesna Milić sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Darko Đogo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije