Agrar

Višković: Dodatnih 7,43 miliona KM podrške mljekarima

Višković: Dodatnih 7,43 miliona KM podrške mljekarima
Foto: Ustupljena fotografija | Višković: Dodatnih 7,43 miliona KM podrške mljekarima

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će Vlada izdvojiti dodatnih 7.430.000 KM za podršku mljekarskom sektoru.

"Uz navedena sredstva iz Kompenzacionog fonda, mljekarima će u ovoj godini biti isplaćeno 15 umjesto dosadašnjih 12 premija koje su redovno isplaćivane", saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću nakon sastanka Viškovića sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisom Pašalićem i predsjednikom Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Srpske Vladimirom Usorcem.

Iz Vlade podsjećaju da je, osim ove mjere, za mljekarski sektor u ovoj godini izdvojeno dodatnih milion KM iz Kompenzacionog fonda za nabavku steonih kvalitetno priplodnih junica, te su isplate podsticaja redovne.

Osim navedenog, mljekari ostvaruju pravo i na podsticajna sredstva iz agrarnog budžeta, kao što su kapitalne investicije, direktna podrška stočarskoj i biljnoj proizvodnji (regresiranje dizel goriva, regres po jedinici sjetvene površine za pšenicu i uljarice), premija osiguranja, kao i ostale mjere predviđene budžetom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije