Agrar

Za sjemenske pakete konkurisalo više od 550 Banjalučana

Za sjemenske pakete konkurisalo više od 550 Banjalučana
Foto: N.N. | Za sjemenske pakete konkurisalo više od 550 Banjalučana

BANJALUKA - Više od 550 zahtjeva pristiglo je za dodjelu subvencija za nabavku sjemena, rasada povrtarskih kultura, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava za povrtarsku proizvodnju, u okviru nastojanja da se, usljed pandemije korona virusa, zasije što više slobodnih poljoprivrednih površina, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

"Ovo je dio podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, za šta će iz gradskog budžeta ukupno biti izdvojeno oko milion maraka. Sredstva će biti raspoređena putem javnog poziva, koji je u toku", navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi dio poziva koji se odnosi na nabavku sjemenskih paketa za povrtarsku proizvodnju okončan je juče.

"Nakon kontrole ispunjenosti uslova iz javnog poziva, komisija će donijeti rješenja o uplati novčanih subvencija", kazali su iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Kako ističu, poljoprivrednici do 21. maja mogu da se prijave i za druge vrste subvencija, tačnije za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije, opreme u animalnoj proizvodnji, za sufinansiranje troškova analiza, sertifikacije, deklarisanja i brendiranja za plasman proizvoda u Krajiškoj kući, za sufinansiranje start ap paketa, te za premije za odgoj priplodnih junica i za pčelinja društava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije