Analize

Aljaska sve popularnija među Srbima, evo koliko tamo zarađuju (VIDEO)

Aljaska sve popularnija među Srbima, evo koliko tamo zarađuju (VIDEO)
Foto: Screenshot/TikTok/ iva_pink_ | Aljaska sve popularnija među Srbima, evo koliko tamo zarađuju (VIDEO)

Ivu iz Srbije, koja radi sezonski na Aljasci, svi pomno prate i ove godine.

Njene objave na društvenim mrežama i ove sezone su veoma aktuelne, a u njima ljudima pokušava na najbolji način da dočara kako izgleda ovaj posao.

Nakon što se javila sa početka sezone, krajem januara, nedavno je objavila i video o tome kako izgleda odlazak na posao.

Mrkli mrak, rano jutro, snijeg vije.

“Sada je 6.40 ujutru, nalazim se na Aljasci na zimskoj sezoni u fabrici ribe. Danas je 23. radni dan kako radimo i samo smo dva dana imali kraće radno vreme od 12 sati. Inače, u ovoj fabrici se radi dnevna i noćna smena, i obe traju između jedanaest i po sati i dvanaest sati”, podsjetila je Iva u video snimku koji je objavila na Tiktoku.

Kako se može vidjeti, padalo je baš dosta snijega, bio je mrak, pahulje su se brzo nakupile i po njenoj jakni.

“Ovog jutra je padalo dosta snega i bilo je jako hladno. Ukoliko budete dolazili da radite, jedina prilika kada možete da vidite cimera je upravo sada. Oni koji završe noćnu smenu idu na doručak, a ja idem na posao”, rekla je Iva i dodala da joj je problem da se probudi ujutru rano.

Potom je snimila i sam ulazak u fabriku.

“Za tri minuta jakna mi je puna snega. Ovo su spoljne stepenice, njima se penjemo i ulazimo u fabriku. Unutra ne mogu da snimim kako izgleda proces obrade ribe, a ovo je samo mali deo. Stepenice su jako klizave. Od trenutka kada smo “čekirali” mi smo i plaćeni. Evo ovako izgleda sam ulazak u fabriku”, pokazala je ona.

Ono što njene pratioce najviše zanima i ove sezone, jeste kolika je plata.

“Za sezonu oko 10.000, 2-3 meseca, a može i do 15.000. Za mesec dana je 5.000 dolara ako se radi svaki dan po 12 sati”, odgovorila je ona u komentarima.

Bilo je i onih koji bi željeli da probaju ovaj posao, a Iva je otkrila da ove godine ne primaju nove radnike, prenosi Kurir.

@iva_pink_ 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije