Analize

"Boeing" upozorava na posljedice epidemije virusa korona

"Boeing" upozorava na posljedice epidemije virusa korona
Foto: Ilustracija | "Boeing" upozorava na posljedice epidemije virusa korona

"Boeing" je upozorio danas na posljedice epidemije virusa korona uz napomenu da "nema sumnje" da će postojati negativan uticaj na avionsku industriju i širu ekonomiju.

Virus je odnio više od 1.100 života i zarazio desetine hiljada ljudi u Kini, a proširio se na više od 20 drugih država.

Veliki prevoznici obustavili su letove prema Kini i iz te zemlje, gdje je uvedena potpuna blokada u najteže pogođenim oblastima. Nekoliko država zabranilo je dolaske putnika iz Kine.

"Imate nekoliko globalnih avio-prevoznika koji su ograničili saobraćaj sa Kinom, a to je prihod", izjavio je Ihsan Munir, viši potpredsjednik "Boinga" za globalnu komercijalnu prodaju i marketing.

On je dodao da su u prekidu poslovna putovanja, kao i prevoz tereta.

"To će se odraziti na ekonomiju, na prihode, na ove prevoznike. U to nema sumnje", dodao je zvaničnik američke kompanije.

Munir se obratio u Singapuru, na najvećem sajmu avionske industrije u Aziji, sa kojeg se povuklo više od 70 izlagača zbog straha od virusa. Primjetan je i manji broj posjetilaca.

Singapur je registrovao 47 slučajeva zaraze do sada i podigao nivo zdravstvene uzbune na stepen koji je bio na snazi tokom epidemije SARS-a 2002. i 2003. godine.

Veliki prostor u kojem se održava četvorodnevni sajam upadljivo je prazan, a mnogi štandovi su ostali nepopunjeni.

Organizatori koriste termalne skenere za provjeru tjelesne temperature prisutnih i savjetuju posjetioce da izbjegavaju rukovanje, te da se, umjesto toga, pozdravljaju naklonom.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije